Gooi niet weg, maar lever in!

Lever je kapotte lampen in en ontvang een gratis voorleesboek.

Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 oktober doet Twente Milieu, in samenwerking met gemeenten, mee aan de Nationale Recycleweek op de afvalbrengpunten in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Snelle inleveraars van kapotte elektrische apparaten en/of lampen (e-waste) ontvangen bij het afvalbrengpunt/Milieupark een gratis voorleesboek. Maar wees er snel bij, want op=op!

Toch nog een tweede leven voor je apparaat?

Denk dan aan de kringloopwinkel! Op www.watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor hergebruik.

Samenwerking

Gemeenten werken al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op het afvalbrengpunt/Milieupark, zo goed mogelijk worden hergebruikt. Door hergebruik van kapotte kleine elektrische apparaten en lampen blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 voorkomen.

Over Wecycle

Wecycle is een landelijke campagne van Stichting OPEN en Stichting LightRec, die consumenten en bedrijven moet aanzetten om elektrisch afval en energiezuinige verlichting gescheiden in te leveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten. In 2020 hebben zij 125,5 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 99 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 395.000 kilo.

Kijk voor meer informatie op de website van Twente Milieu Borne

Kijk voor meer informatie op de website van Wat is mijn apparaat waard?

Kijk voor meer informatie op de website van Wecycle

Volg het nieuws uit Borne