Goede start Apollo 8 bij opening volleybalseizoen

In Borne was de thuisploeg te sterk voor streekgenoot Eurosped uit Vroomshoop.

Valse start

Het was voor de thuisploeg wennen om weer voor eigen publiek te spelen. In een goed gevulde sporthal De Veste begon Apollo 8 niet goed aan de wedstrijd. Het team keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Toch kwam de Bornse eredivisionist langszij en leek beter in het spel te komen. Eurosped gaf zich niet gewonnen en won de eerste set nipt met 23-25.

Het team uit Vroomshoop begon ook de tweede set goed en kwam op een 1-5 voorsprong. Na een time out aan Bornse kant ging de thuisploeg beter spelen. Met veel servedruk had Eurosped geen antwoord op het Bornse spel. De tweede set werd in ruime cijfers gewonnen (25-15).

Apollo 8 denderde door en liep in set drie uit naar een grote voorsprong (16-3). Eurosped kwam nog iets terug, maar Apollo 8 bleek te sterk (25-17).

De thuisploeg begon in de vierde set erg goed, maar liet Eurosped dichterbij komen. Na de time-out van Thijs en Bart Oosting op 13-12 wist Eurosped geen punt meer te scoren. Met Juliet Huisman aan service wist het team uit Vroomshoop de bal niet meer bij Apollo 8 op de grond te krijgen. De set en wedstrijd werd met een ace afgemaakt (25-12, 3-1 winst).

Mooie eerste overwinning

‘We begonnen wat onwennig’, reageert Rianne Vos na de wedstrijd. ‘Gelukkig weten we dit om te zetten naar een uiteindelijk een mooie eerste overwinning’.

Eigen aanvalsspel

‘We begonnen niet goed aan onze eerste thuiswedstrijd’, zegt trainer Bart Oosting. ‘We speelden te afwachtend serveerden te makkelijk. Desondanks wisten we de in begin opgelopen achterstand ongedaan te maken. Boven de 20 was het Eurosped die met het kleinst mogelijke verschil de set wist te winnen. Ook in set 2 stonden we niet direct op scherp. Lopende de 2de set ging de servedruk omhoog en dat zorgde ervoor dat we ons eigen aanvalsspel beter konden spelen. In de vierde set bleef Eurosped tot halverwege goed bij, vanaf dat punt was opnieuw de service beslissend. Juliet zorgde voor dusdanig veel servedruk dat deze set met grote cijfers in ons voordeel beslist werd. Ondanks de valse start aan het begin is deze overwinning een goede start van de competitie. Daarnaast was het erg fijn om weer voor publiek te mogen spelen’.

Uitwedstrijd

Op zaterdag 9 oktober speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen VV Utrecht. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Publiek is van harte welkom, de wedstrijd is te bekijken via de livestream: Livestream Dames 1 – Apollo 8