Goed weekend voor judoka’s Judo Promotion Twente

Met een reünietraining op vrijdag, een vanentoernooi op zaterdag en bowlen op zondag was het een vol programma.

Reünietraining op vrijdag

Jochem van Dijk, binnen de club al actief als les assistent, coach en deel uitmakend van de kampcommissie, vond het tijd voor een reünie. En zo werden de oud-leden via diverse social media benaderd, zodat er vrijdag ruim 30 man van 18 jaar en ouder op de mat stonden. Waar sommigen van hen nog wekelijks trainen zijn er ook oudgedienden die de mat al meer dan tien jaar niet meer hadden gezien. Met deelnemers uit Vriezenveen, Vroomshoop, Almelo, Borne, Hengelo en Limburg kan worden gesproken van een geslaagde training. Wordt vervolgd.

Gezamenlijk judotoernooi voor jongste judoka’s groot succes

Zaterdag 1 april organiseerden de Enschedese club Judosport Oost (SJO) samen met Judo Promotion Twente (JPT) uit Almelo/Hengelo/Borne, voor de 15e maal samen het Vanentoernooi. In de dojo in de Twentehallen gingen in kleine poules meer dan 100 jonge judoka’s de strijd met elkaar aan.
Het werd een sportieve en leuke zaterdag, waarbij de judoka’s en hun fans (in groten getale aanwezig op de tribune) ook nog wat opstaken over de regels van het wedstrijdjudo. Na afloop kreeg iedere judoka een medaille en degenen die een grens van 100 punten passeerden kregen een vaan. Beide verenigingen kijken terug op een zeer geslaagde dag en goede samenwerking.

Bowlen met je eigen groep

Binnen de oudere groepen ontstaat een hechtere band. Zo ook bij de oudste groep van de Slangenbeek. Op initiatief van Eva-Loes Huitsing, eveneens les assistent en coach, werd besloten samen te gaan bowlen. Met uiteindelijk tien deelnemers werd binnen een uur duidelijk dat ze niet voor niks op judo zitten. Om de bal daadwerkelijk tegen de kegels te krijgen en niet te laten verdwijnen in de naast de baan gelegen goten, blijkt nog niet zo eenvoudig. “Dat wordt oefenen jongens” zucht één van de deelnemers.

Zo was het weer een supergezellig weekend, met voor alle leeftijden en niveaus iets leuks

Lijkt het je leuk om bij ons mee te komen doen? Er wordt let gegeven op diverse locaties in Almelo, Borne en Hengelo. Neem contact op via trainers@judopromotion.nl of neem een kijkje op de website.

Kijk voor meer informatie op de website Judopromotion

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne