Goed weekend voor Joris Lentfert op de Nürburgring

In het weekend van 1, 2 en 3 juli kwam Joris Lentfert in actie op de Nürburgring.

Op het prachtige circuit in de Duitse Eifel werden race 5 en 6 in de strijd om het Nederlands Kampioenschap verreden. Nadat Joris zelf niet tevreden was over de races in Oschersleben, ging het dit weekend stukken beter.

Vrijdag stonden de vrije training en eerste kwalificatie op het programma. Nadat Joris thuis al het nodige huiswerk had gedaan en alle aantekeningen van vorig jaar goed had doorgenomen was hij gelijk al op tempo in de vrije training. In de eerste kwalificatie wist hij dit goed door te trekken en stond daarmee aan het eind van de dag op een voorlopige 4e startplaats.

Zaterdagochtend zette hij nog een tandje bij met een nieuwe achterband in de tweede kwalificatie. Hij wist zijn rondetijd te verbeteren en kwalificeerde zich op een mooie 3e plaats. Dat betekende dat hij beide races vanaf de eerste startrij mocht beginnen!

In de eerste race die zaterdagmiddag werd verreden had Joris een super start en hij dook zelfs als eerste de bocht in. Helaas was hij daarmee iets te enthousiast. Hij remde namelijk wel heel laat waardoor hij de bocht niet meer kon halen en weer de nodige plaatsen verloor. Joris wist zich vervolgens op te werken richting de strijd voor de 4e plaats. Totdat de race met nog enkele ronden te gaan helaas vroegtijdig werd beëindigd met een rode vlag.

Joris:”Van de eerste race baalde ik flink. Het hele weekend waren we sterk en in de race liet ik het liggen. Toch wist ik de knop snel om te zetten. Ik moest mijn pijlen richten op de volgende dag, om het recht te zetten in race 2.”

In de tweede race reed Joris sterk. De strijd om het podium moest hij helaas laten gaan maar er ontstond een mooie strijd voor de 4e plaats welke hij in zijn voordeel wist te beslissen.

Joris:”De 4e plaats in de tweede race was op dat moment het maximaal haalbare, de eerste drie hadden een hoger tempo. Al met al was het een positief weekend waarin we gelijk vanaf vrijdag een veel betere snelheid hadden dan in Oschersleben. Op naar de volgende races die weer in Assen verreden worden!”

Joris staat op dit moment op een 4e plaats in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Hij is ingelopen op de nummer drie, verliet de Nürburgring met een goed gevoel en kijkt nu alweer uit naar de volgende races in Assen, op 19, 20 en 21 augustus.

Foto: Wegraceinfo

Kijk voor meer informatie op de website van Joris Lentfert

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne