Gedeelde koppositie voor Bornse Dam Vereniging

m

Beker schermutselingen bij Bornse Dam Vereniging, zelfs Napoleon kwam er aan te pas.

Op 1 oktober 2021 speelden Loes Grooters en Peter van Esch om de beker van De Onderlinge. Peter speelde in de zogenaamde standaardcombinatie Coup Napoleon. Kenmerkend voor een Coup Napoleon is de slagverlenging in de eindslag: in plaats van direct naar dam te slaan, worden eerst nog twee stukken op dezelfde rij geslagen. Dat werd helaas niet gezien door Loes en zo ontstond er een spannende strijd, waarin Loes uiteindelijk het slachtoffer werd van een combinatie.

Ook Yuen Wong speelde in zijn categorie voor de beker en moest gelijk tegen oude rot Leo Springer. Yuen had het vizier niet op scherp staan en verzuimde een paar keer de winst. Ook Leo miste kansen, hij kon remise maken maar wachtte een zet te lang en dat werd hem fataal. Wie wel sterk wist te spelen was Peter Behrens, in De Onderlinge bouwde hij aan een vesting van gewapend beton. Zijn tegenstander Henk de Lange besefte dat er niks te halen viel en accepteerde het remise aanbod.

Met geraffineerd spel onderstreepte ook Tonnie Keijzer zijn puike vorm en won van Bennie Vetketel. Verder gingen ook Nico Rosink en Michiel Hagreis comfortabel naar de winst tegen respectievelijk Jos Moorman en Bart Venneker. Gelegenheidstreinreiziger Gerrit Bosch had het spoorboekje bij de hand en won binnen de beschikbare tijd van Willem Buschers.

Zaterdag 2 oktober was de tweede wedstrijddag op rij. Het Bornse team reisde hiervoor af naar het idyllisch gelegen Hoogeveen. Hoewel het een moeizame exercitie werd, wonnen ze wel weer met een nipte score van 9-7.
Een gedeelde koppositie voor Borne!

Kijk voor meer informatie over de Bornse Dam Vereniging

Kijk meer Video’s uit Borne

Volg het Nieuws in Borne