Fietsen door Borns Blauw

Drie dagen in september een fietstocht waarbij ‘blauw’ het centrale thema is in kunst, de natuur en andere creatieve of culturele activiteiten.

Dit najaar kleurt Borne blauw; tal van organisaties, verenigingen, bedrijven en ondernemers geven dan hun eigen invulling aan het project ‘Borns Blauw’. Ook het Bussemakerhuis, het Cultureel Podium Bornse Synagoge en de Sortimentstuin de Kloostergaarde in Zenderen hebben een gezamenlijke inbreng in het project.
Zij organiseren op drie dagen in september een fietstocht waarbij de deelnemers diverse locaties bezoeken waar ‘blauw’ het centrale thema is in kunst, de natuur en andere creatieve of culturele activiteiten.

Het programma begint ieder van de drie genoemde dagen om 11.30 uur met de fiets bij de Bornse Synagoge. Er wordt een niet al te lange toeristische route naar De Kloostergaarde gemaakt, waar met elkaar wordt geluncht. Vervolgens krijgt u dan een rondleiding door de sortimentstuin met een uitleg over welke planten de natuurlijke verfstoffen leverden voor de blauwdruk industrie. Vervolgens fietsen de deelnemers naar oud Borne waar zij op diverse locaties de verrassende resultaten van andere deelnemers aan het project ‘Borns Blauw’ kunnen bekijken. De fietstocht eindigt bij het Bussemakerhuis met koffie of thee en tot slot bezichtigen de deelnemers samen met de conservator van het museum de tentoonstelling B.L.A.U.W.
Het programma eindigt om 16.30 uur.

Opgave en betalen kan tot uiterlijk zes dagen voor activiteit via bornsesynagoge.nl of museumbussemakerhuis.nl

Data fietstochten:
dinsdag 12 september
donderdag 21 september
zaterdag 30 september
Start: 11.30 uur, Bornse Synagoge Ennekerdijk 17 Borne
Kosten: € 20,- p.p., inclusief lunch, koffie/thee

Kijk voor meer informatie op de website van de Bornse synagoge

Kijk voor meer informatie op de website van Museum Bussemakerhuis

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne