Eindconcert project Orkest in de Klas

Basisschool de Wheele organiseert concert in het openluchttheater Hertme.

Docenten van de Bornse Muziekschool en leden van de Bornse Harmonie hebben de afgelopen periode lessen verzorgd op basisschool De Wheele in het kader van het project ‘Orkest in de Klas’.

Nadat leden van de Bornse Harmonie hun orkest instrument in de groepen 5 en 6 hebben geïntroduceerd, konden de leerlingen een keuze maken op welk instrument zij graag les wilden volgen. Vervolgens zijn zij in 8 weken klaargestoomd om gezamenlijk met het orkest van de Bornse Harmonie op te kunnen treden. Dit gaat plaatsvinden op maandagavond 20 juni om 19:00 uur in het Openluchttheater Hertme.
Er is een gezamenlijk stuk ingestudeerd en ook zullen er nog wat korte partijen gespeeld worden van de afzonderlijke instrumenten. Alle ouders/verzorgers, families en vrienden van de leerlingen worden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het concert zal ongeveer 45 minuten duren.

Lancering Muziekakkoord Borne

Aansluitend op het eindconcert wordt het aanwezige publiek gevraagd om nog even te blijven voor de lancering van het Muziekakkoord Borne. Het afgelopen half jaar is er door een aantal partners in Borne (Stichting Lokaal Fonds Borne, Kulturhus Borne, Bornse Harmonie, Stedelijk Orkest, St. Gregorius, Stichting Meer Muziek in de Klas, Gemeente Borne en Stichting Brigantijn) hard gewerkt aan een lokaal Muziekakkoord. In dit akkoord zijn de ambities uitgesproken om tot structureel muziekonderwijs op de basisscholen te komen in de gemeente Borne.

Het initiatief is genomen door Herman van Enter, bij zijn afscheid als huisarts in Borne. Zijn patiënten en collega’s hebben als afscheidscadeau geld gedoneerd aan ‘Meer Muziek in de klas’, Lokaal Borne om het akkoord goed van start te laten gaan. Dit bedrag zal hij, tezamen met de ondertekening van het akkoord, op 20 juni na afloop van het eindconcert in het Openluchttheater onthullen. Deze cheque zal overhandigd worden door Jantien Westerveld, directeur van de landelijke Stichting ‘Meer Muziek in de Klas’. Martin Velten (wethouder), Ralf Dwars (directeur Brigantijn) en Frank Droste (Kulturhus) zullen hierbij ook kort het woord nemen om het belang van dit muziekakkoord vanuit hun perspectief te benadrukken.

Het concert en de lancering van het muziekakkoord, zijn gratis en openbaar toegankelijk. Het Kulturhus nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Na afloop is er de mogelijkheid tot interviews met de betrokken partners.

Kijk voor meer informatie op de website van Kulturhus Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne