De Rode Draad – Het centrum kleurt rood en wit

Borne is de bakermat van de textiel en dat mag getoond worden!

Vanaf dinsdag 21 april zijn alle lantaarnpalen in het centrum voorzien van witte en rode vlaggetjes. Witte vlaggen van Visit Borne en rode vanwege het project De Rode Draad.

In het kader van het Twents Textielfestival dat onlangs in de hele regio van start is gegaan zijn er diverse activiteiten opgestart rondom het thema textiel, in Borne de Rode Draad genoemd. Zo heeft het Bussemakerhuis een expositie over kleding en dan met name kleding die het museum zelf in huis had. In het Koetshuis bij het Kulturhus is een tentoonstelling te bewonderen over het verven van textiel, kunstenaars hebben het community art project Borne Bloeit opgezet en dagen het publiek uit om mooie fantasiebloemen van textiel te maken en in de etalages van de modezaken staan fotopanelen waarop te zien is hoe de textielfabriek Spanjaard er van binnen uitzag in de vorige eeuw.

En dat is nog niet alles, het hele jaar door worden er activiteiten opgezet door uiteenlopende groeperingen, waaronder een lezing over textiel in de kunst, een modeshow van gedragen kleding en een informatieve bijeenkomst waarbij ingegaan wordt op de herkomst van onze kleding. Hoe wordt die gemaakt en hoe zijn de arbeidsomstandigheden. Bovendien komt er een rode-draad-drankje op de markt en prachtige rode-draad-bonbons gevuld met likeur. Zo sluiten zich steeds meer creatievelingen aan met een leuk idee.

Dorpsmanager Ruben Baartman en Toerismemanager Corine Hofstra hebben hun krachten gebundeld en zo de BBO en Visit Borne bij elkaar gebracht. Vandaar de twee verschillende vlaggetjes. Binnenkort wordt er ook een Rode Draad wandelroute gepresenteerd. Kortom: Borne is de bakermat van de textiel en dat mag getoond worden!

Kijk voor meer over de Rode Draad op de website van VisitBorne

Meer cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Foto: Erna Binnendijk
Tekst: Annemarie Haak
Een productie van RTV Borne