De pompoenen van Hedevelds Bio Ei

Pompoenen zien er niet alle prachtig uit, ze smaken nog lekker ook !

De herfst kleurt Borne en omgeving alle kleuren van de regenboog. Tijd voor pompoenen dus. Pompoenen zien er niet alle prachtig uit, ze smaken nog lekker ook. We gingen op bezoekk bij Hedevelds Bio Ei, daar kan je weer veel lekkere verse eetbare pompoenen in de aanbieding vinden. En je kunt er nu ook je eigen grote halloween sierpompoen aanschaffen. En voor de fijnproevers: ook een recept mag natuurlijk niet ontbreken.

Recept (met dank aan Hedevelds Bio Ei):

SPAGHETTI POMPOEN met ROMIGE SPINAZIESAUS.
Ingrediënten (2 personen):

1 kleine spaghetti pompoen
peper
uienpoeder
knoflookpoeder
rozemarijn
olie

Vulling:
scheutje olie
1 kipfilet
snuf peper
snuf knoflookpoeder
snuf uienpoeder
100 g kastanje champignons
150 g kruidenroomkaas
50ml kookroom
100 g spinazie
75 g snoeptomaatjes
25 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180c
Snijd de pompoen in de lengte door midden en schraap de zaden uit de pompoen met een lepel
Leg ze in een ovenschaal en strooi wat peper, uienpoeder en knoflookpoeder over de pompoenen
Leg en eventueel een takje rozemarijn op en bestrijk de pompoenen met olie.
Doe de pompoenen 45 minuten in de oven.
Maak ondertussen de “vulling” door de kipfilet in blokjes te snijden. Bak de kipfilet in een pan met olie en doe er een snuf peper, knoflookpoeder en uienpoeder bij.
Bak na enkele minuten in stukjes gesneden champignons bij de kipfilet in de pan.
Doe daarna de kruidenkaas en kookroom in de pan en laat het even sudderen.
Voeg de spinazie toe en bak het mee totdat het is geslonken en doe vervolgens het vuur uit.
Rasp de parmezaanse kaas over het geheel, snijd de snoeptomaatjes doormidden en doe het bij de rest in de pan.
De vulling is nu klaar.

De pompoenen zijn dan ook ongeveer klaar. Haal ze uit de oven en schraap met een vork het vruchtvlees los.
Doe het vruchtvlees in de pan met de vulling en meng het geheel goed door elkaar.
Rasp er tot slot nog wat parmezaanse kaas over en klaar is kees!

Eet smakelijk!!

foto: Hedevelds Bio Ei