De Drie Biggetjes Loopfietsrace, Carnavalslandrace en Dikke Banden Race

Eindelijk weer Loopfietsrace, Carnavalsrace en Dikke Bandenrace tijdens de Ronde van Borne bij de start van de Melbuul’ndagen op donderdag 25 augustus.

Het belooft eindelijk na 2 jaar weer een prachtige Ronde van Borne te worden op de donderdag van de Melbuul’ndagen. Op 25 augustus om 15.45 uur klinkt weer als vanouds het startschot voor de allerjongsten deze dag.

Voor de kinderen van 3 en 4 jaar is er De Drie Biggetjes Loopfiets Race, waarbij iedereen een winnaar is. Start om 15.30 bij de tent bij de Lidl (aanmeld formulier vooraf invullen).
Er is voor elke deelnemers een leuke verrassing na afloop van dit evenement.

Aansluitende om 16.15 is de Carnavalslandrace voor kinderen van 5 en 6 jaar (aanmeld formulier vooraf invullen). Voor deze race werkt de organisatie samen met Carnavalsland in Borne en maken ze er samen weer een leuke en spectaculaire wedstrijd van. Start en Finish bij de Lidl. Race mee in je leukste carnavalsoutfit en win mooie prijzen. Let op: er zijn spelregels aan verbonden.

Om 16.40 start een van de leuke onderdelen van de wielerronde van Borne, de Dikke Banden Race. Jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar die geen wielerlicentie hebben van de KNWU kunnen daaraan deelnemen. Inschrijven kan via de website: https://ready2race.teamjumbovisma.nl/wedstrijden/

Ook dit jaar gaat de route dwars door het centrum, langs de terrassen. Voor de winnaars in de verschillende categorieën van de Dikke Bandenrace zit er een aardig extraatje aan de koers vast, want zij worden uitgenodigd voor de finale van de strijd om het Nederlands kampioenschap.

In Borne krijgen de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes van elke leeftijdsgroep een fraaie beker. Voor alle andere deelnemers is er een medaille. Er kan worden deelgenomen met gewone fietsen, mountainbikes of citybikes met een minimale banddikte van 28 millimeter. Een fiets met versnellingen is toegestaan, maar racefietsen en raceframes niet.

Na de wedstrijden voor de kinderen zal, net als voorgaande jaren, de koers voor de dames van start gaan en aansluitend gaan de elite/amateurs rijden met onder andere de finale van de VIRO Criterium Cup Twente.

Kijk voor meer informatie op de website van Ronde van Borne

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne