Cursus (Apple) iMovie videomontage

De start is op 16 september.

Altijd al aan de slag willen gaan met je eigen videomateriaal? Met iMovie maak je in een handomdraai de mooiste films, waarna je deze in een paar simpele stappen kunt delen met vrienden en familie. Tijdens de iMovie montage cursus leer je niet alleen hoe je schitterende films met flitsende overgangen maakt, maar leer je ook hoe je deze kunt delen door ze bijvoorbeeld op YouTube te publiceren.

iMovie is een Apple programma en draait alleen op Apple computers. In deze montage cursus wordt alleen de iMovie MacOS versie voor iMac, Macbook of Macbook Air behandeld. Neem je eigen Macbook mee zodat je het geleerde direct tijdens de cursus kunt uitproberen. Tijdens de cursus leer je stapsgewijs hoe je je eigen film kunt maken:

  • Aan de slag met iMovie,
  • Media toevoegen,
  • Films aanmaken,
  • Video-effecten toevoegen,
  • Videofragmenten en projecten delen.

De cursus wordt op de donderdagavond (van 18:00-20:00uur) gegeven door Peter Bourgonje en Hans Meulenbroek (meer info op https://www.moevi.nl/). Deze 4-wekelijkse cursus start op donderdag 16 september 2021 (voor alle cursusdata, zie de website van de Videoclub Borne (onder Monteren –> iMovie montage). De cursus wordt gegeven in De Fontein, Twijnerstraat 6, Borne (naast de Baptistenkerk). Na de iMovie cursus kun je deelnemen aan de iMovie gebruikersgroep, data hiervoor zijn ook vermeld in het cursusprogramma op de website. Ten slotte is er ook een mogelijkheid om met een ZOOM verbinding op afstand aan de cursus en gebruikersavonden deel te nemen.

De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief consumpties) en €37,50 voor het half-seizoens lidmaatschap van de Videoclub Borne. Daarmee kun je dan weer wel alle andere clubavonden van de videoclub bezoeken.

Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-23408748). Het minimaal aantal deelnemers is 5, het maximaal aantal deelnemers is 10.

Kijk voor meer informatie op de website van Videoclub Borne

Volg het nieuws uit Borne