Cultuurmakers – Alice ten Voorde

Alice ten Voorde is één van de deelnemers aan de Kunstmarkt Haaksbergen 2024. De in Borne woonachtige kunstenares maakt acryl schilderijen.

10 vragen aan de kunstenares

Kun je jezelf even kort voorstellen?

Ooit ben ik begonnen met aquarelleren maar al snel overgestapt op het werken met acrylverf. Het geeft de mogelijkheid tot robuuster werken. Mijn werk is vaak geabstraheerd figuratief, ik hou ervan om het werk te laten ontstaan onder mijn handen, dus zonder duidelijk vooraf opgesteld doel. Dat spreekt mijn cursisten meestal ook aan, ik geef namelijk ook schilderlessen én workshops. Het leuke eraan is dat ik mij ook laat inspireren door de mensen die in mijn atelier op les komen, samen kijken wat ontstaat. Heel boeiend!

Wat is jouw grootste passie?

Zonder twijfel: schilderen

Wat inspireert jou?

Dat kan van alles zijn: de natuur, kleurencombinaties die ik tegenkom, mijn cursisten en nog veel meer!

Hoe lang doe je over een kunstwerk?

Een veel gestelde vraag, maar kan ik niet zeggen. Ik ben altijd met meer schilderijen tegelijk bezig.

Ben je autodidact of heb je een gerichte opleiding gevolgd?

Van oorsprong autodidact, maar heb intussen wel veel masterclasses en cursussen gevolgd.

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Wandelen en schilderen

Ben je tevreden over de keuzes die in je werk hebt gemaakt?

jazeker

Wat is je favoriete museum?

Meerdere, onlangs weer in het rijksmuseum geweest.

Kijk voor meer informatie op de website van Alice ten Voorde

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Alice ten Voorde

Kijk voor meer informatie op de instagram pagina van Alice ten Voorde

Over de Kunstmarkt Haaksbergen 2024

De kunstmarkt Haaksbergen is een wervelend, kleurrijk, vernieuwend, creatief jaarlijks terugkerend evenement waar kunst- en cultuurmakers en vele, vele bezoekers iedere zomer naar uitkijken. De Kunstmarkt wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd, op zondag 21 juli 2024 in Park Scholtenhagen.

Kijk voor alle informatie op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen

De Kunstmarkt Haaksbergen 2024 is een project van Art4More.nl