Concert Tess Merlot in Bornse Synagoge

Op zondag 24 maart 2024 laat zangeres Tess Merlot het publiek kennis maken met haar nieuwe Franse chansons.

Franse Chansons

Dat het Franse chanson als geen ander genre gestalte weet te geven aan gevoelens van verdriet, geluk en nostalgie, realiseerde ook zangeres Tess Merlot zich toen zij voor het eerst haar eigen liedjes schreef.

Vier jaar na het schrijven van het lichtvoetige ‘Mon Paris’ en twee jaar na het uitkomen van haar debuutalbum ‘Laissez-moi’, zocht ze opnieuw naar woorden en melodieën om nieuwe veranderingen in haar leven uit te drukken. Het verdwijnen van het ouderlijk huis en de connectie met de kindertijd, de vergankelijkheid van vriendschappen, maar ook de evolutie van een langdurige liefde en de sprongen in het diepe die we, eenmaal volwassen, blijven maken.

Tijdens dit optreden laat Tess Merlot het publiek kennis maken met haar nieuwe liedjes, die ze naadloos laat aansluiten op onbetwiste chansonklassiekers van onder andere Jacques Brel, Barbara, Charles Aznavour en Jean Ferrat. Met herkenbare thema’s voor jong en oud. Uiteindelijk verschillen onze verhalen, ervaringen en gevoelens immers niet zoveel van elkaar: door voor- en tegenspoed proberen we allemaal iets moois van het leven te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van de Bornse Synagoge

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Tess Merlot

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne