Verhalen

Onze verhalen vertellers zijn:

Pastor Ria Doornbusch
Terwijl in de coronacrisis veel mensen op zoek zijn naar steun en troost, hebben de kerken noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Pastoraal medewerker Ria Doornbusch (52) uit Borne heeft een manier gevonden om toch in contact te blijven met haar parochianen, via video. Ria Doornbusch is Pastoraal werkster bij de Parochies de Goede Herder, Heilige Geest, Jacobus en Johannes in Borne.

Irene Pigge
Irene heeft haar jeugd doorgebracht in Nijverdal. Ze studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Enschede en werkte ruim 20 jaar binnen Philadelphia met mensen met een beperking. Door haar gezondheid heeft ze het moeilijke besluit moeten nemen om haar geliefde werk bij Philadelphia vaarwel te zeggen en zich helemaal te richten op De Koffiekaravaan. Deze had ze een paar jaar daarvoor samen met haar man opgestart in het voormalige stationsgebouw in Borne. Binnen De Koffiekaravaan is ze naast bekend gezicht achter de toonbank ook bezig met het geven van koffieworkshops en laat ze zich opleiden tot master barista. Naast het schenken van koffie en de verkoop van broodjes, koeken en andere versnaperingen voor onderweg is de Koffiekaravaan verschillende wegen ingeslagen om de omzet van de onderneming te laten groeien. Welke deze wegen zijn, valt te lezen op hun website www.dekoffiekaravaan.nl

Lukas Schoonhoven
Lukas Schoonhoven was actief als docent en wethouder van de gemeente Hengelo, tegenwoordig is hij onder meer adviseur op het gebied van bestuur en beleid en fervent beoefenaar van rollenspellen.

Koen Schukkink
Ik ben Koen Daniel Schukkink. Geïnteresseerd in mensen. Altijd benieuwd naar wat een ander drijft. Ik geloof dat iedereen een bijzonder verhaal te vertellen heeft! Ik vind het leuk om deze verhalen te vertellen. Juist de kleine verhalen brengen mensen namelijk dichter bij elkaar.
Met de Stem van Borne geef ik diepgang en inhoud aan social media en internet. Mijn verlangen is dat Bornse mensen via de Stem van Borne het contact met elkaar aangaan en geïnspireerd raken door elkaar!
Uiteindelijk hoop ik Bornse mensen dichter bij elkaar te brengen.
Goed noaberschap hoort bij Borne en Twente!

Jan Stoop
Jan Stoop was ruim veertig jaar lang politiek verslaggever van de Bornse Courant, waarvoor hij in 2017 een koninklijke onderscheiding kreeg. Sinds 2016 is hij ook redactielid van RTV Borne.

Marianne Webster
De Bornse Marianne Webster heeft in maart 2018 haar enig kind, haar 18-jarige zoon Mike, verloren aan de meningokokbacterie. Naar aanleiding van deze heftige gebeurtenis heeft ze haar leven radicaal omgegooid, onder andere door een tijd vrijwilliger te zijn in een hospice. In haar columns vertelt ze wat haar heeft geraakt of welke nieuwe inzichten ze heeft gekregen, na de dood van haar kind.