Carmen Boschman nieuwe speelster Borhave

Borhave is bezig met de selectie voor volgend seizoen en kan met Carmen Boschman een eerste nieuwe speelster presenteren.

Met Carmen Boschman haalt Borhave opnieuw een jonge speelster binnen de selectie, een speelster met potentie en ervaring in de nationale jeugdselecties. Carmen heeft na een stormachtige ontwikkeling in de jeugd een forse tegenslag gekend vanwege een zware knieblessure. Het afgelopen seizoen heeft ze in Raalte bij Kwiek hard gewerkt om volledig terug te komen op niveau. Carmen is een rechtshandige hoekspeler. Borhave is gelukkig met de keuze van Carmen voor de Bornse club.

Carmen stelt zichzelf voor: “Hallo allemaal, mijn naam is Carmen Boschman en ben 20 jaar oud. Ik woon in een klein dorpje genaamd Aerdt, gelegen in de provincie Gelderland, met mijn ouders en zus. Op mijn negende ben ik begonnen met handballen bij dorpsclub FBC. Daarnaast ben ik naar handbalschool Gelre gegaan om mezelf te ontwikkelen en hogerop te komen. Op mijn dertiende ben ik vertrokken naar de Arnhemse vereniging Swift om daar op landelijk niveau in de B1 te spelen op de linkerhoek. Met vijftien jaar speelde ik bij AES dames 1, 2e divisie.
Om mij verder te ontwikkelen heb ik in 2017 de overstap gemaakt naar VOC in Amsterdam, om in de A1 in de jeugddivisie te gaan spelen. Hiernaast was ik ook geselecteerd voor Oranje U19. Na een zware knieblessure en een jaar revalideren heb ik dit jaar gespeeld bij kwiek DS2, eerste divisie. Door Corona was dit een kort seizoen.
Ik heb ervoor gekozen om dit jaar de overstap naar HV Borhave te maken, om op eredivisie niveau te gaan spelen. Vorig jaar ben ik verpleegkunde gaan studeren aan de HAN in Nijmegen en ben ik toegevoegd aan het studenten handbalteam van de HAN, Team Nijmegen. We zouden in juli deelnemen aan het EUG Handball 2021 in Belgrado, maar ook dit is uitgesteld vanwege Corona.
Ik heb super veel zin in aankomend seizoen bij HV Borhave. Hoop met de meiden er iets moois van maken!”

Vanwege de hoge kosten voor COVID testen en het feit dat een groot aantal speelsters uit de selectie werkzaam is in de zorg voor kwetsbare mensen, heeft Borhave moeten besluiten niet deel te nemen aan de alternatieve competitie die nu net loopt. Borhave gaat komend seizoen wel gewoon door in de eredivisie, op voorwaarde dat corona niet opnieuw roet in het eten strooit.

Bekijk de website van Borhave

Volg de sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne