BVV Borne neemt 3 punten mee terug uit Rossum

Een verdiende overwinning voor het team.

De eerste 3 punter van het seizoen voor de mannen van Mark Dijkstra is binnen. Op een zeer slecht veld, waar overigens beide partijen veel hinder van ondervonden, wisten de Geel Zwarten een 2-1 overwinning te behalen en zo de overwinning van het seizoen mee terug te nemen naar Borne.

De uitwedstrijd tegen RSC uit Rossum stond onder leiding van Dhr. Westemeijer uit Lemelerveld. Een wedstrijd met weinig hoogte punten en goed uitgespeelde kansen. Dit was overigens ook niet mogelijk op het bijna onbespeelbare veld. De eerste kleine mogelijkheden waren voor de Geel-Zwarten , echter deze kansjes werden nog voor het echt gevaarlijk kon worden, onschadelijk gemaakt door de verdediging van RSC.

In de 17e minuut was het dan toch raak, een vlot lopende aanval werd door een verdediger van RSC tot corner verwerkt. De hierop volgende cornerbal werd half verwerkt door de gastheren en kon opnieuw worden ingebracht. Deze voorzet werd door Martijn Hofman goed verlengd en via binnenkant paal verdween de bal achter de keeper van RSC.

Na deze voorsprong bleven de Geel Zwarten het betere van het spel houden. Door het vroege storen waren het alleen de lange ballen van RSC die voor gevaar zorgden. De verdediging onder leiding van Jorrit Jongman gaf geen krimp en zo leken de Geel Zwarten met een 1-0 voorsprong te kunnen gaan rusten, echter zoals de voorgaande weken ging het ook nu vlak voor rust verkeerd. Een ingooi ver op de helft van RSC leverde balverlies op en de lange bal kwam deze keer enigszins gelukkig bij de spits van de Rood hemden. Even leek doelman Post de bal nog te kunnen keren. Hij was echter iets te laat en raakte de spits van RSC zodanig dat de goed leidende scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje was de uitgelezen mogelijkheid voor RSC om vlak voor rust nog op gelijke hoogte te komen. Danny Oude Lashof schoot de bal dan ook snoeihard binnen en zo zette hij de rust stand op het scorebord 1-1. Een beter BVV Borne, gaf de voorsprong, voor de derde keer deze competitie uit handen.

De mannen van Mark Dijkstra bleven in een zege geloven, zo bleek ook de tweede helft. Met enkele kleine veranderingen kreeg RSC iets meer grip op het spel van de BVV Borne. Hierdoor werden veel duels uitgevochten op het middenveld, en moesten beide teams het hebben van enkele afstandsschoten. Deze ballen verdwenen voor beide partijen ver naast of over het doel.

Na een overtreding in de 53e minuut kreeg Borne een vrije schop net over de middellijn, de bal werd door Danny van Laar scherp voor de goal gebracht. De goed spelende Sander Toebes wist wel raad met dit buitenkansje en kwam voor de keeper om de bal tegen de touwen te koppen 1-2.

Ondanks dat er nog ruim een half uur te voetballen was, kwamen de Geel Zwarten niet meer in gevaar en gaven ze in de tweede helft verder geen kansen meer weg. Een verdiende overwinning voor de BVV Borne die hun inzet en goede spel na vier wedstrijd eindelijk beloond zag worden.

Komend weekend spelen de Geel Zwarten een thuis wedstrijd, dit maal tegen Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. Aanvang van het duel op sportpark ’t Wooldrik is om 14.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van BVV Borne

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne