Bussemakerhuis

Bezoek de tentoonstelling MODEBEELD 1930 – 1950 met een groep!

U kunt zich nog opgeven voor het Borduurproject ‘Positief Slingeren’ op vrijdag 13 mei.

De kracht van positief denken, borduren en samenwerken aan een groot verbindend kunstwerk vormt de rode draad in het community art project van Willemien Nijman. In deze workshop gaan we samen een persoonlijke vaandel borduren zodat ook jouw positieve bijdrage aan de steeds langer wordende slinger kan wapperen: Samen hangen we de slingers op. Beeldend kunstenaar Willemien Nijman kent geen twijfels: het effect van positieve gedachtenkracht is enorm belangrijk. Tijdens haar studie positieve psychologie werd haar al duidelijk dat je met positiviteit niet alleen veel in beweging kan brengen: Je kan er zelf ook veel beter van worden. Soms is het makkelijk gezegd om positief te blijven. Bij ziekte bijvoorbeeld of als je geen werk hebt. Daarom wil ik graag iets doen om mensen met elkaar te verbinden.

13 Mei van 14.00 tot 16.30 uur.

De kosten zijn € 19,50 inclusief koffie met lekkers en benodigd materiaal.

De conservator vertelt, zaterdag 14 mei 11.30 uur

Op deze dag geeft Wilma Witteman, conservator in Museum Bussemakerhuis een digitale presentatie over de tentoonstelling “MODEBEELD 1930 – 1950, toen modieuze vrouwen nog dames waren”. Daarna wandelt u samen met haar door de tentoonstelling en is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Mode is en blijft fascineren. Oude kleding wordt vanzelf weer modern maar behoudt een zweem van nostalgie. Over deze golfbewegingen van de modegeschiedenis gaat deze tentoonstelling. Interessant voor wie herinneringen wil ophalen aan de jaren 1930-1950. Maar ook een goede gelegenheid om (klein) kinderen te laten zien wat er gedragen werd en hoe creatief men soms was in tijden van nood om er toch modieus uit te zien. Ook liefhebbers van vintagemode kunnen hun hart ophalen.

zaterdag 14 mei 11.30 uur Kosten € 10,- inclusief entreebewijs, presentatie, rondwandeling met de conservator en koffie / thee. Voor museumjaarkaarthouders zijn de kosten € 7,50.

Er is plaats voor maximaal 12 personen, deelname alleen mogelijk na inschrijving via museumbussemakerhuis (kijk onderaan de pagina)

Bezoek deze tentoonstelling ook met uw eigen groep!

Ben je op zoek naar een leuke locatie voor een gezellig uitje met een vriendinnengroep of een vereniging of voor een familiedag? Speciaal voor groepen is het mogelijk om een rondleiding door het museum te reseveren inclusief een presentatie met achtergronden over de tentoonstelling. Ook koffie/thee met iets lekkers erbij behoort tot de mogelijkheden. Neem wel eerst even contact op met het museum via communicatie@museumbussemakerhuis.nl of bel 074-2669636.

Natuurlijk kan je ook op eigen gelegenheid deze tentoonstelling bezoeken.

Mode is zoveel meer dan kleding. Birthe Weijkamp, de samensteller van de tentoonstelling, weet dat als geen ander. Zij heeft er haar beroep van gemaakt. Birthe is mode- en kunsthistorica, een kenner met een passie voor mode met een vleugje vintage. En meer dan dat. Als ‘vintage’ ervaringsdeskundige draagt Birthe kleding uit de jaren ’30 tot ’50. Wat begon als een zoektocht naar een kostuum voor een feestje groeide uit tot een ware lifestyle. Met Wallis Simpson, de hertogin van Windsor als haar stijlicoon. Foto’s van haar outfits; gebloemde zomerjurken,
felgekleurde hoedjes en blonde krullen – waarvoor ze elke nacht met krulspelden slaapt – leverden haar ruim 10.000 instagramvolgers op.

Kijk voor meer informatie op de websiste van museumbussemakerhuis

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne