Brookhuis en Wijkracht helpen bij vervoer naar vaccinatielocaties

Brookhuis en Wijkracht kunnen helpen om naar de priklocatie voor Covid-19 te komen.

Heeft u van het RIVM al een uitnodiging ontvangen voor de vaccinatie voor Covid-19? U kunt op eigen gelegenheid of met een familielid of kennis naar de priklocatie komen. Heeft u een voorziening van de gemeente voor vervoer (AOV), dan kunt u een afspraak maken met uw reguliere vervoerder Brookhuis. Lukt dat allemaal niet, dan kan Wijkracht u wellicht verder helpen.

Brookhuis

Is het niet mogelijk om zelf vervoer te regelen, maar heeft u wel een voorziening van de gemeente, dan kunt u een taxi reserveren bij Brookhuis Taxivervoer via tel. 088 460 7097. Brookhuis vraagt u om twee ritten te boeken, één voor de heenreis èn één voor de terugreis. U heeft ongeveer een half uur nodig voor de inenting. Heeft u bijvoorbeeld om 13.00 uur een afspraak, dan kunt u de terugreis laten inplannen voor 13.30 uur. U betaalt uw reguliere eigen bijdrage.

Wijkracht

Heeft u geen eigen mogelijkheden en geen voorziening van de gemeente, dan kunt u bij Wijkracht Ouderen om ondersteuning vragen. Joke Boevink, ouderenadviseur, legt uit: ‘Onze vrijwilligers staan graag voor u klaar. Tegen een kleine vergoeding rijdt één van hen u naar de vaccinatielocatie en brengt u vervolgens weer thuis. Uiteraard houden onze vrijwilligers zich aan de richtlijnen van het RIVM en is het dragen van een mondkapje tijdens de rit verplicht.’
Zodra u weet wanneer u gevaccineerd wordt, kunt u contact opnemen met Wijkracht Ouderen. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 11.30 uur via tel. 088 – 945 5760. Houdt u s.v.p. rekening met minimaal 2 werkdagen voor de planning van onze vrijwilligers.

De mogelijkheden op een rij:

Geen eigen vervoer:
kijk of u in uw omgeving vervoer kunt regelen

Geen eigen vervoer, wel een vervoersindicatie van de gemeente:
Bel Brookhuis tel. 088 – 460 70 97

Geen eigen vervoer, geen vervoersindicatie van de gemeente:
Bel Wijkracht tel. 088 – 945 5760

Lees meer nieuws van gemeente Borne

Volg het laatste nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne