Bornse Mirjam Pol rijdt goede 7e en 8e etappe in Dakar Rally

Mirjam Pol behoudt na 7e etappe de voorsprong in het damesklassement van de Dakar Rally.

FOCUS WEER OP ‘AAN’!

Na de ingekorte zesde special, werd zaterdag 8 januari op de rustdag duidelijk dat Mirjam nog steeds een goede positie inneemt in het klassement. Ondanks de moeilijke start van de Dakar door fysieke problemen, weet ze zich goed staande te houden tussen de 50ste en 60ste positie algemeen.

De rustdag gebruikt Pol voor diverse randzaken die ook belangrijk voor haar zijn. Ze probeert de etappes van die week een beetje in te schatten, ruimt op en maakt haar tassen in orde zodat ze exact weet waar alles ligt en opgeborgen is. Verder zijn er de gebruikelijke wasjes en bezoekjes aan andere deelnemers op het bivak, maar daarna gaat haar focus weer op ‘aan’. Tegen de tijd dat de avond invalt heeft ze haar focus weer volledig gezet op de tweede, oh zo belangrijke, week van Dakar 2022.

Voor Mirjam Pol, de enige Nederlandse dame in het motorklassement, stonden er zondag 9 januari ook duinen en pittige navigatiestukken op het programma. Dat zijn de onderdelen waar ze van houdt! Ze startte de zevende etappe met een voorsprong van ruim 2 uur op haar directe concurrent in het damesklassement. Ze zal er alles aan doen om deze voorsprong te behouden.

Pol behoudt voorsprong damesklassement na 7e etappe

Ondertussen heeft Pol de finish van de zevende etappe bereikt. Ze lijkt op het laatste stuk wat tijd in te hebben geleverd maar weet uiteindelijk haar voorsprong te behouden.

Update: Ook in de achtste ronde is Miriam Pol de snelste

De live timing van de organisatie laat een prachtige vlakke lijn zien, een teken dat Pol heel constant rijdt. Zeker in het eerste deel van de etappe kun je je horloge er bijna op gelijk zetten. Rijden in de duinen, het zand en het navigeren is haar op het lijf geschreven en dat lijkt zich nu eindelijk uit te betalen.

Comfortabel aan kop

Terwijl Mirjam na het finishen van deze etappe, via de verbindingsroute naar het bivak van Wadi-Ad-Dawasir rijdt, is duidelijk dat ze ook maandag 10 januari weer de snelste Nederlandse motorrijder is. Daarnaast heeft ze haar voorsprong in het damesklassement uitgebouwd tot bijna 3 uur en 10 minuten! Maar, de Dakar is nog niet klaar en er kan van alles gebeuren.

Kijk voor meer informatie op de website van Mirjam Pol

Kijk voor meer informatie over de Dakar Rally van Mirjam Pol op Facebook

Volg het nieuws uit Borne