Bornse CDA raadslid Bo ter Braak breekt door naar de landelijke kieslijst

Bo ter Braak staat op plek 46 op de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021!

Het Bornse CDA raadslid Bo ter Braak heeft een plaats veroverd op de landelijke kieslijst van de partij. Ze staat op plaats 46 van de concept lijst. Het CDA heeft op dit moment 19 zetels in de kamer. In de meeste recente peilingne schommelt de partij tussen 12 en 16 zetels. Er moet dus nog wat gebeuren voordat Bo ook daadwerkelijk in Den Haag aan de slag kan. Maar zij heeft wat dat betreft een goed voorbeeld aan Pieter Omtzigt die eveneens Bornse ‘roots’ heeft.

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 werd Omtzigt door de kiescommissie van zijn partij aanvankelijk niet op de kandidatenlijst gezet. Na een actie, opgezet door Twentse afdelingen van zijn partij en gesteund door verscheidene partijprominenten, besloot het verkiezingscongres van het CDA Omtzigt de 39e plaats toe te bedelen. Dat was onvoldoende om herkozen te worden, maar na een intensieve verkiezingscampagne werd hij als enige CDA-kandidaat rechtstreeks met voorkeurstemmen gekozen. In totaal kreeg hij 36.750 voorkeurstemmen; om herkozen te worden had hij 15.708 stemmen nodig. In de 14 Twentse steden behaalde hij alleen al 27.348 stemmen.

Bo ter Braak weet dus wat haar te doen staat én dat alles nog mogelijk is. Mede raadslid Harry Schothuis merkt terecht op: ‘Prima plaats Bo, nu aan het werk voor de voorkeurstemmen.’

Kijk voor de hele lijst van kandidaten op cda.nl/kandidaten