Borns Blauw, een bijzonder kunst-cultuur project

De ludieke opening vindt plaats op 9 september om 10.00 uur op het Dorsetplein.

Het Borns Textielcollectief heeft na het project ‘De Rode Draad’ in 2020-2022, wat onderdeel was van het Twents Textiel Festival, een nieuw cultureel programma gevormd dat loopt van 9 september t/m 30 november 2023. Een textiel biënnale!

Organisaties actief op het gebied van kunst, cultuur, retail en scholen slaan de handen ineen. Om de inwoners van Borne en daarbuiten, tijdens het culturele project van drie maanden, te trakteren op exposities, concerten, lezingen, workshops en rondleidingen. Thema dit jaar? Borns Blauw!

Aanleiding is een schenking van een historisch verfstalen boek uit de 17e eeuw door de Heemkundevereniging aan het museum Bussemakerhuis. Dit is te zien in de huidige tentoonstelling B.L.A.U.W. in het museum. Reden genoeg voor de 19 samenwerkende organisaties om in een context van textiel en historisch perspectief hierop verder te borduren. Als er maar blauw inzit! Omdat textiel in het DNA van Borne zit.

Minimaal 32 activiteiten tijdens Borns Blauw

Iedereen kan genieten van 32 activiteiten waaronder concerten, lezingen, exposities, rondleidingen, poëzie en workshops; met hetzelfde thema ‘Blauw’. Er worden gezamenlijke arrangementen aangeboden zoals culturele fietstochten. Ook wordt de creatieve inbreng gevraagd van de inwoners van Borne. Deze vorm van community art wordt geïnitieerd door Fairtrade Borne en BArt-Kunst in het Koetshuis.

Deelnemende partijen aan Borns Blauw

Naast het Bussemakerhuis doen mee: Stichting Fairtrade Borne, de Oude Kerk, de Sortimentstuin, de Heemkundevereniging, Gidsen Oud Borne, het Cultureel Podium Bornse Synagoge, Kunst in het Koetshuis, Visit Borne, Bornse Kunstkring, Borne doet Poëzie, Beeldende Kunstenaars, Literair/muziek initiatief, Borne in Beeld, Borne Boeit, Stichting Kringloop, Made by Josje, Kulturhus en Kunst in de Klas.

Definitieve programma

In het project weten Bornse verenigingen, organisaties, Stichtingen, bedrijven en onder-nemers die iets met ‘kunst en cultuur’ hebben, elkaar te vinden. Door je met elkaar te verbinden versterk je elkaar en je eigen organisatie. Het volledige programma is te vinden op de website van Visit Borne.

De ludieke opening vindt plaats op 9 september om 10.00 uur tijdens Open Monumentendag op het Dorsetplein.

Kijk voor meer informatie op de website van Visit Borne

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Visit Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne