Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

De heer Theo Heeregrave ontving donderdag 8 oktober uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje.

Dat gebeurde in het Kulturhus tijdens een schaaktoernooi van Schaakvereniging Borne. Met deze onderscheiding wordt de waardering uitgesproken voor zijn grote inzet voor de Bornse gemeenschap. Uiteraard werden bij de feestelijkheden de coronamaatregelen in acht genomen.

Theo Heeregrave is sinds 1980 lid van de Bornse schaakvereniging. Sindsdien is hij -met tussenpozen- actief geweest als bestuurslid, onder andere als wedstrijdleider en voorzitter. In de functie van wedstrijdleider van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond reist Theo het hele land door om wedstrijden in goede banen te leiden.

Ook heeft Theo zich ingezet voor de voorbereidingen van de Open Nederlandse Jeugd
Kampioenschappen schaken in Twente. Jaarlijks doen zo’n driehonderd kinderen vanuit de hele wereld mee aan dit toernooi in ‘t Wooldrik in Borne.

Tijdens zijn bestuursfuncties hield Theo bezig met de competitie-indelingen, de wedstrijdstanden, de ratingverrekening, vele toernooien en ledenwerfacties. Hij is bij al zijn werkzaamheden intensief betrokken, waardoor hij zijn zaken altijd perfect voor elkaar heeft.

Mede dankzij de persoonlijke benadering van Theo is het aantal deelnemers aan het veteranen kampioenschap van de Schaakbond Overijssel fors gegroeid. Theo’s inzet heeft ertoe geleid dat dit toernooi zich heeft ontwikkeld van een klein lokaal toernooi tot een regionaal kampioenschap met bijna honderd deelnemers.

foto: Wim Arns
tekst: Michel van der Voort
een productie van RTV Borne