Borne weer bijna op z’n Best

Het is weer zover, ‘Borne op z’n Best’ staat voor de deur. Op zondag 16 april worden weer zo’n 35.000 bezoekers verwacht.

Bertil Meyer en Anke Jonathans hebben genoten van de voorbereiding en hebben veel zin in zondag. Alle succesnummers zijn ook dit jaar weer te bewonderen, maar elk jaar zijn hier en daar ook wel wat onderdelen nieuw of anders. Dit jaar is bijvoorbeeld de kunstmarkt wat aangepast.

Jonathans legt uit dat het iets kleiner is geworden, maar wel van een hoger niveau. Nieuw is de handige en leuke app voor tijdens het bezoek. Vaste prik en grote publiekstrekker is en blijft het grote aantal living statues in Oud Borne. Meyer is de vaste kracht achter dit onderdeel: “het is altijd spannend of alles weer goed gaat.”

De stijgende kosten geven wel reden tot zorg, want ook ‘Borne op z’n Best’ heeft daar last van. Zo kost het de mensen die komen als living statue meer geld om te kunnen blijven optreden en dat moet wel worden vergoed. Het aantal sponsoren neemt niet toe en de gemeente levert al jaren slechts een zeer geringe bijdrage. ‘Borne op z’n Best’ wil geen entree heffen, dus het wordt allemaal steeds lastiger. Wel is er weer de mogelijkheid te doneren. “Dat geeft ons weer financiële ruimte voor volgend jaar”, zegt Meyer. En Meyer is optimistisch: “voorlopig blijven we glimlachen.”

Kijk voor meer informatie op de website van Borne Boeit

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina Borne op z’n Best

Meer over cultuur uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met medewerking van: Erna Binnendijk, Hans Dekker, Reiny Klaassen, Gerard van Os, Wim van Offwegen, Milad Rezek, Stijn Wiemerink, Michel van der Voort
Met dank aan wijkcentrum de Letterbak
Een productie van RTV Borne