Borne op z’n Best

Borne is zondag 10 april weer op z’n Best.

Ruim 30.000 bezoekers schuifelden in 2019 langs bijna 60 levende standbeelden. Het was een van de grote publiekstrekkers van het jaarlijkse evenement ‘Borne op z’n Best’, waarin kunst, cultuur en muziek centraal staan.

Living statues in Oud Borne

Na twee jaar van gedwongen stilte zijn ook dit keer de living statues er weer bij tijdens het Kampioenschap van Noord- en Oost-Nederland, het grootste living statues evenement van ons land. En zoals gebruikelijk staan ze opgesteld in een aantrekkelijke wandelroute van ruim één kilometer, die zich slingert door de smalle straatjes van Oud Borne. Deelnemers komen niet alleen uit Nederland, maar dit keer ook uit België, Bulgarije en, als het lukt, Oekraïne. Het bonte palet van professionals, amateurs, volwassenen en kinderen vormt daarmee een goede weerspiegeling van deze moderne (en tegelijk ook oude) kunstvorm.

Kunstmarkt

Toch is er nog zoveel meer, want alom in het centrum treden koren, orkesten, bands en dansgroepen op. Vaste onderdelen zijn verder de kunst-, brocante- en creamarkt en het jeugdplein vol leuke dansoptredens en kinderactiviteiten. De gezellige terrassen, de verleidelijk geurende lekkernijen en de koopzondag completeren de dag. Het volledige programma begint om 12 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Beste van Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne