VIDEO Borne Onderneemt – Bonic Skin

Salon voor een mooiere huid.

Audrey Koops is eigenaresse van Bonic Skin, een salon voor huidverzorging en huidverbetering, aan Nieuwe Kerstraat 10a. Je kunt er terecht voor allerlei verzorgende behandelingen, van diverse gezichtsbehandelingen en massages tot manicure en pedicure. En niet alleen vrouwen zijn welkom, Audrey behandelt ook mannen en jongeren met huidproblemen.

De interesse voor de huidverzorging is al ontstaan toen Audrey een jaar of dertien was: “Ik ben zelf toen in aanraking geweest met een schoonheidsspecialiste vanwege huidklachten. Die dame heeft mij daar prima van afgeholpen en sindsdien heb ik het vak eigenlijk niet meer losgelaten.”

Voordat Audrey een eigen salon startte, heeft zij jarenlang in het onderwijs gezeten. Zij gaf daar het vak schoonheidsverzorging. Maar na 20 jaar in het onderwijs, vond ze het tijd om de kleine dingen die zij er thuis altijd al bij deed wat groter aan te pakken.

Er waren in Borne al diverse schoonheidssalons, de ene wat groter dan de andere en elk met een eigen specialiteit. Toch durfde Audrey het wel aan om hier haar eigen salon te beginnen: “Ik ben 6 jaar geleden in een ander pand begonnen en zit nu zo’n drie maanden op de huidige plek.” De behandelingen die Audrey aanbiedt probeert ze altijd eerst zelf uit, zodat ze mensen ook goed kan adviseren wat de effecten zijn.

“Het leuke van een eigen onderneming is dat je je eigen inspiratie erin kan leggen en dat je heel dicht bij jezelf blijft.” De uitdaging is natuurlijk wel om daarbij ook onderscheidend te blijven. En mocht Audrey een bepaalde behandeling niet kunnen bieden, dan verwijst ze graag door naar iemand die dit wel kan: “Beter een goede daad dan een slechte behandeling.” Audrey is ervan overtuigd dat er voor elke vraag een oplossing is en daar helpt ze graag bij.

Borne is volgens Audrey een superleuk dorp. Zij woont hier al bijna vijftig jaar en heeft het enorm naar haar zin. In de tijd heeft ze het dorp zien groeien: “In 2011 is Borne het leukste dorp geworden van Overijssel en wat mij betreft mag dit stempel er nog wel een keer op.”

De tip van Audry voor andere beginnende ondernemers: “Het is belangrijk om je hart te volgen. Dan bereik je het meest en houd je het het langst vol.”

Kijk voor meer informatie op de website van Bonic Skin

Kijk video’s over Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera en montage Eirini Kaskamanidis
Interview en tekst: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne