Borne Doet Poëzie

Poëzieavond met presentatie Bornse Bundel in Kulturhus Borne.

Gastdichter Anje Gnodde

De gastdichter op deze avond is Anje Gnodde. Zij woont in Ambt Delden, is speltherapeut, schrijfdocent en schrijver. Zij schreef het jeugdboek ‘Mick’ dat in 2023 de Juno Kinderboekenprijs kreeg. Met haar poëzie stond ze een aantal keren in de top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd. In 2022 won ze voor de tweede keer de Willem Wilmink Dichtwedstrijd.

De Bornse Bundel 2024 met het thema ‘Thuis’ wordt op deze poëzieavond feestelijk gepresenteerd met voordrachten door 10 inzenders. De muziek zal verzorgd worden door Nicky van den Bogaard.

Muziek door Nicky van den Bogaard

Singer-song-writer Nicky van den Boogaard kijkt er enorm naar uit om u op deze poëzieavond mee te nemen in haar eigen thuis. De liederen die zij schrijft zijn gebaseerd op haar eigen ervaringen en gevoelens.

Geschreven op een moment waarin zij op zoek was naar haar eigen thuis, maar ook op momenten waarop zij het weer vond. Muziek is misschien wel het belangrijkste thuis dat zij heeft en zij vindt het mooi dat zij u daarin mag meenemen! Nicky studeert muziektherapie aan het conservatorium in Enschede.

Bornse bundel 2024

Er kwamen vele inzendingen binnen voor de jaarlijkse Bornse Bundel met het thema van de poëzieweek: ‘Thuis’. Daarnaast zijn de 10 genomineerde gedichten van de dichtwedstrijd ‘Borns Blauw’ in de bundel opgenomen. Een extra dikke bundel dus, in een beperkte oplage. Voor de dichters van de geplaatste inzendingen is de bundel gratis. Daarnaast zijn er nog enkele exemplaren te koop op de avond zelf.

Als jouw gedicht in het deel ‘Thuis’ van de bundel staat en je kunt er niet bij zijn op 28 maart, dan kun je jouw gratis exemplaar tot uiterlijk 1 juni ophalen bij de receptie van het Kulturhus Borne (de balie voorin de bibliotheek). Er worden geen bundels opgestuurd.

Wanneer: donderdag 28 maart 2024
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 7,50
Waar: Kulturhus Borne, zaal Sterrenstof

Kijk voor meer informatie op de website van Kulturhus Borne

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Kulturhus Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne