Borduurworkshop: Positief Slingeren

De kracht van positief denken met bijzonder borduurproject.

De kracht van positief denken, borduren en samenwerken aan een groot verbindend kunstwerk vormt de rode draad in het community art project van Willemien Nijman. In deze workshop wordt er gezamenlijk een persoonlijk vaandel geborduurd zodat ook jouw positieve bijdrage aan de steeds langer wordende slinger kan wapperen: Samen hangen we de slingers op. Beeldend kunstenaar Willemien Nijman kent geen twijfels: het effect van positieve gedachtenkracht is enorm belangrijk. Tijdens haar studie positieve psychologie werd haar al duidelijk dat je met positiviteit niet alleen veel in beweging kan brengen: “Je kan er zelf ook veel beter van worden. Soms is het makkelijk gezegd om positief te blijven. Bij ziekte bijvoorbeeld of als je geen werk hebt. Daarom wil ik graag iets doen om mensen met elkaar te verbinden. In deze coronatijd hoor je ook veel verhalen over eenzaamheid en mensen die last hebben van depressiviteit.”

Vrijdag 13 mei, aanvang 14.00 uur, locatie Bussemakerhuis. De kosten zijn € 19,50 inclusief koffie met lekkers, en benodigd materiaal.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met communicatie@museumbussemakerhuis.nl

Museum Bussemakerhuis
Ennekerdijk 11
7622 ED Borne
T. 074 2669636

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 11.30 -16.30 uur
zaterdag en zondag 13.00 -16.30 uur

Reserveren is op dit moment niet noodzakelijk.
Kosten: 6 euro, museumkaarthouders en vrienden van het museum gratis toegang
Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Info over het museum

Museum Bussemakerhuis is het enige overgebleven én opengestelde 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland. Museum én rijksmonument. Het Bussemakerhuis uit 1665 staat in de oude kern van Borne en is de bakermat van de textielindustrie in Twente. De doopsgezinde fabrikeur Jan Bussemaker liet in 1779 het huis verbouwen tot woon- en handelshuis. Dit linnenhandelshuis verkeert nog vrijwel in de oorspronkelijke staat. Een unieke inkijk in de leefwijze van een fabrikeursfamilie en het doopsgezinde leven in de 18e en 19e eeuw in Twente.

Kijk voor meer informatie op de website van museumbussemakerhuis

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne