Bigband Eighty-Nine pakt de draad weer op

Kom naar het swingend najaarsconcert.

Voor het eerst sinds corona geeft Bigband Eighty-Nine weer een concert, het traditionele najaarsconcert op hun vaste stek, het Kulturhus in Borne.

De bekende Bornse bigband werd in 1989 opgericht door enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden uit de hele regio. De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’30 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big bands tot bloei kwamen. De overbekende classics uit deze tijd, zoals uitgevoerd door o.a Count Basie, Nelson Riddle, en Les Brown staan op het programma.

Zangeres Loes Ossevoort maakt de show compleet. Zij brengt haar interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Ella Fitzgerald en Doris Day.

Verschillende generaties zijn vertegenwoordigd in de band, dit maakt Big Band Eighty-Nine echt bijzonder. Een aantal leden die de oprichting in 1989 hebben meegemaakt zijn er nog steeds, maar de jongste leden zijn student. Leeftijd blijkt niet uit maken als je samen muziek maakt en deze passie met elkaar deelt.

Bekende muzikanten uit de regio hebben de band geleid: Roel van de Berg, Wim Lammerink, Willy van Diepen, en Andrew Read. Sinds 2017 is de muzikale leiding in handen van Bert Fransen.

Datum: zaterdag 6 november 2021
Aanvang: 20.00
Locatie: Kulturhus de Bijenkorf, Marktstraat 23, Borne
Entree: € 11,50

Kijk voor meer informatie op de website van Bigband Eighty-Nine

Meer cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne