BBO vrolijkt koopzondag op met ‘De Schenker van Damascus’

“Ik ben zo blij dat alles weer ‘open’ gaat. De mensen zijn er ook aan toe.”

Op uitnodiging van het BBO Borne (Bundeling Bornse Ondernemers) reed op koopzondag 30 mei Hengeloër Dolf Moed van Theaterfiets door Borne. Met ‘De Schenker van Damascus’ vertelt hij verhalen, zingt poëtische liedjes, speelt met zijn publiek en inspireert. De schenkkan op de fiets heeft hij in Damascus op een markt gekocht.

Naast zang, theaterspel en limonade schenkt hij alom verwondering.

De artiest vertelt: “Het leuke is dat als mensen mij zien, ze zich in een andere wereld wanen.” Vandaag speelde hij zijn eerste voorstelling. “Het was ook voor mij een bizar jaar. Ik heb 110 voorstellingen moeten afzeggen. Ik ben zo blij dat alles weer ‘open’ gaat. De mensen zijn er ook aan toe.

Dolf Moed bedenkt, schrijft, bouwt en speelt al zijn theatervoorstellingen en straattheater zelf. Zijn theaterprojecten regisseert hij zelf. Dolf is artiest in hart en nieren.

De kracht van de voorstellingen van Dolf komt voort uit de interactie tussen hem en zijn publiek. Dolf weet zijn kijkers mee te slepen in zijn fantastische verhalen. Hij nodigt ze zelfs uit mee te spelen. Hierdoor krijgt ieder publiek zijn eigen unieke voorstelling. Iedere productie gaat gepaard met schitterende decors en muziek. Dit maakt de voorstellingen van Theaterfiets tot een prachtige beleving.

Met zijn mobiele act trekt hij deze zomer weer door het land. Nieuwsgierig? Op zijn website staat meer informatie.

Kijk voor meer informatie op de website van Dolf Moed: Theaterfiets.nl

Meer over cultuur in Borne

Volg het nieuws uit Borne

Tekst en foto Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne