AUDIO Interview Mirjam Pol vanuit Abu Dhabi

Mirjam Pol is de kersverse wereldkampioen Baja 2021, alle reden dus voor een interview.

Met het winnen van de Baja Portalegre 500 in Portugal heeft ze ook beslag gelegd op de wereldtitel Baja 2021. Inmiddels vertoeft Mirjam alweer in Abu Dhabi voor een volgend avontuur en stond ze ons te woord.

De Dakar-coureur uit het Twentse Borne maakte vorig jaar voor het eerst kennis met het FIM Baja World Cup. Voor haar als ‘dieseltje’ – ze komt als rallyrijdster vaak na een paar dagen echt in haar ritme – waren deze korte twee, driedaagse wedstrijden een goede manier om uit haar comfortzone te stappen.

Sponsoren

Afgelopen januari besloot Pol niet aan de Dakar rally deel te nemen. Doordat ze het budget niet helemaal rond wist te krijgen én Covid voor erg veel onzekerheid zorgde besloot ze te kijken welke mogelijkheden er wél waren. “Ik ben echt dankbaar dat het mij, als sporter, uiteindelijk dit jaar wel gegeven is om toch wedstrijden te mogen rijden en zo wedstrijdritme op te bouwen”, liet ze destijds weten.

Deelname Dakar rally 2022

“Ik had niet kunnen bedenken dat de Baja wedstrijden mij zo goed lagen, terwijl ik de Baja eigenlijk enkel als training zag voor Dakar rally 2022. Mijn sponsoren die mij zijn blijven steunen ben ik enorm dankbaar. Mede dankzij hen en iedereen die mij achter mij is blijven staan, lag ineens de wereldtitel Baja binnen handbereik”, laat Pol vanuit Portugal weten.

Budget

“Ik wist dat ik deze Baja alles op alles moest zetten en dat ik zeker niet de favoriet zou zijn. Beide wedstrijddagen heb ik echt alles gegeven, op het randje gereden. En hier sta ik dan: Mirjam Pol, FIM World Cup Winner 2021! Dit is echt een mooie opsteker, nu ga ik weer vol in de voorbereiding om budget en materiaal voor elkaar te krijgen voor Dakar 2022. Eind november wordt alle materiaal ingescheept, dan moet het allemaal rond zijn!”

Kijk voor meer informatie op de website van Mirjam Pol

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Interview: Peter Jan Schoonen en Dorrith van Esch
Montage: Peter Jan Schoonen en Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne