Asian Elvis kan zich voorbereiden op Las Vegas

De zingende dermatoloog David Njoo timmert als Asian Elvis lekker aan de weg.

David Njoo is als dermatoloog werkzaam bij Ziekenhuisgroep Twente. Hij werkt bij de Huid en laserkliniek Oost-Nederland Hengelo en heeft daarnaast zijn eigen praktijk ‘David Njoo Skin & Laser Clinics’ in Amersfoort. Naast zijn werk zingt hij ook.

Hij kreeg interesse in Elvis Presley toen hij vijf jaar oud was, toen hij in 1973 de beelden zag van Elvis Presley’s concert ‘Aloha from Hawaii’. Nog steeds kan hij zich de zwart-wit uitzending herinneren. Het was een uitzending van een concert via de satelliet waarin een wereld beroemde artiest werd uitgezonden. Dat is David Njoo echt bij gebleven, het was natuurlijk ook iets geweldigs om mee te maken.

Njoo was inmiddels al een echte Elvis Presley fan geworden en hierdoor kreeg hij ook interesse in gitaar spelen, waarmee hij op zijn twaalfde is begonnen. Zijn broer speelde toen al gitaar en David vond dit zo mooi klinken dat hij dat ook wilde. Hij speelde ook harmonica om zichzelf te begeleiden en haalde wat leuke slag uit de tamboerijn. “Maar gitaar spelen alleen is eigenlijk al moeilijk genoeg” zegt hij.

Muziek heeft David eigenlijk altijd al geboeid. Hij speelde vroeger in een bandje op de lagere school, hij is echt met muziek opgegroeid. Zijn eerste optreden met zijn gitaar was op een talentenjacht in 5 of 6 VWO van het Twentse Carmellyceum in Oldenzaal. Daar is hij met zijn band 3de geworden, wat een hele leuke ervaring was.

David begon zich steeds meer te ontwikkelen als Asian Elvis, de Aziatische Elvis. Hij wordt nu gevraagd voor bedrijfsuitjes, bruiloften, party’s, huiskamerconcerten en zijn eigen kerst diner heeft hij ook muzikaal omlijst. Hij vind het heerlijk om mensen te entertainen, mensen een leuke dag of avond te bezorgen.

David speelt alleen op aanvraag, zoals ook tijdens het Gitaar café in Borne, waar hij elke maand speelt. Hij speelde hier samen met anderen en deed ook zijn eigen tribute Asian Elvis act. Tijdens het Gitaar café wordt volop genoten, gespeeld, gezongen en uitgewisseld. Het is een vrije inloop, open stage en muzikaal samenzijn voor vrienden van akoestische gitaarmuziek. Een avond waarop men muziek kan maken, ernaar kan luisteren en erover kan praten.

Zijn mooiste podia vindt Njoo toch wel de Rock & Roll feesten, waar de dames in petticoat lopen en de mannen strakke shirts dragen en vetkuiven. Elvis Presley was een echte mode icoon hij had zoveel verschillende pakken en outfits: wel meer dan 150 jumpsuits, heel veel soorten blouses, broeken , vestjes en jassen. Je kon het zo gek niet bedenken of Elvis had het. Deze outfits laat David voor een deel namaken in Amerika voor zijn eigen optredens. Ook in Thailand heeft hij een adresje waar hij mooie outfits kan scoren. Oudere mensen die de echte Elvis hebben gevolgd in de goede oude tijd, zijn wel echt de grootste volgers van de muziek van David als Asian Elvis.

Tekst: Reiny Klaassen

Kijk voor meer informatie op de website van Asian Elvis

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van David Njoo

Kijk hier meer video’s van Asian Elvis

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne