Apollo 8 snel klaar met FAST

Er werd met veel plezier gespeeld.

In de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar speelde Apollo 8 tegen FAST. De Bornse eredivisionist was in vijf kwartier in drie sets te sterk voor de tegenstander uit Gennep.

De thuisploeg ging in Borne goed van start en zette de tegenstander flink onder druk. De bezoekers hadden veel moeite om langs het Bornse blok te komen waardoor de thuisploeg op een ruime voorsprong kwam. FAST kwam halverwege de set beter in haar spel en kwam iets dichterbij, toch ging de winst met 25-21 naar de thuisploeg. In de tweede set draaide de aanval van Apollo 8 op volle toeren en dat resulteerde in een ruime winst (25-17). Ook in de derde set was Apollo 8 de bovenliggende partij. Het kwam nog wel met 0-5 achter, maar die achterstand was met een serve serie van Juliet Huisman al snel bijgehaald. Apollo 8 won met 25-19 en daarmee de wedstrijd in drie sets (3-0).

Veel plezier

‘We speelden met veel plezier, vertelt speelster Marit Zander. ‘Ook hielden we de focus op de momenten waarop het iets minder ging. Hierdoor bleven de punten in Borne’.

Keurige overwinning

‘We boekten een keurige overwinning op FAST waarin iedereen speelminuten heeft gemaakt. Het is mooi om te zien dat het niveau nagenoeg niet wijzigt als we met andere startopstellingen beginnen. Ook na het doorvoeren van de wissels bleef het spel constant. Alleen in de derde set komen we met 0-5 achter, maar zes punten later hadden we de voorsprong al weer te pakken en niet meer weggegeven. Komende woensdag spelen we onze laatste wedstrijd van dit jaar tegen VC Sneek. Hopelijk kunnen we ook daar ons niveau halen. Daarna gaan we genieten van een welverdiend weekje vakantie’, aldus trainer Thijs Oosting.

Uitwedstrijd

Woensdag 22 december speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen VC Sneek. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.00 uur. De wedstrijd is te bekijken via de livestream: Livestream Dames 1 – Apollo 8