Afrika Festival Hertme 2022!

Het eerste weekend van juli staat weer in het teken van Afrika.

Het Afrika Festival Hertme 2022 gaat door!

Er wordt weer flink uit gekeken om je weer als vanouds te kunnen onder dompelen in de muziek en de sfeer van het Afrika Festival Hertme! Er zijn nu vier groepen bekend die deze zomer Hertme ouderwets tot een feest zullen maken. Elke week wordt een nieuwe groep bekend op de website en via de socials, dus houd die in de gaten!

Elida Almeida op zondag 3 juli naar Hertme!

Deze 29-jarige zangeres uit Kaapverdië zou met haar uitzonderlijke, warme en soulvolle stem in 2020 al naar Hertme komen. Haar muzikale carrière gaat als een speer, dus de vreugde is groot dat ze nu alsnog naar het festival komt festival komt.

Aankondiging: Gasper Nali

Deze muzikant uit Malawi veroverde het internet met zijn aanstekelijke Afrobeats. Hij zal beide dagen op het festivalterrein optreden als ‘one man band’ met zijn lange een-snarige Babatoni basgitaar.

Heb je een vraag?

Wil je graag afreizen naar Twente om het Afrika Festival Hertme te beleven, maar zit je met een prangende vraag? Bekijk de veelgestelde vragen, of stuur een berichtje.

Guinea Music All Stars

Deze achtkoppige groep uit Guinea met o.a. voorman Moh Kouyate, Sekouba Bambino en Petit Kandia heeft zich ten doel gesteld om zowel klassiekers als nieuw repertoire uit Guinea voor het voetlicht te brengen.

Opzwepend en energiek: Votia!

Deze energieke Maloya-groep uit Réunion wordt geleid door de jonge zangeres Marie-Claude Lambert-Philéas, dochter van de legendarische Maloya-muzikant Gramoun Lélé. Maloya is de traditionele muziek van Réunion. Het is herkenbaar aan stuwende percussie en typische
melodieën gezongen in het Creools en wordt beïnvloed door verschillende omringende culturen uit Zuid-Afrika en Madagaskar.

Bestel hier je tickets voor het Afrika Festival Hertme 2022.

Heb je nog een kaartje uit 2020? Die is nog steeds geldig!

Op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief zijn alle corona-maatregelen opgeheven. Mocht deze situatie onverhoopt veranderen, komt u uiteraard te weten wat dit voor het festival betekent.

Kijk voor meer informatie op de website van Afrikafestival

Meer over Cultuur uit Borne

Volg het Nieuws uit Borne