Afrika festival 2022 gaat door

Geniet dit jaar van de verscheidene acts.

Samba Toure – Mali

Samba Touré wordt door velen beschouwd als de beste gitarist van Mali. Hij komt weer naar Hertme op zondag 3 juli, samen met Ngoni-maestro Djimé Sissoko en de geweldige en krachtige Souleymane Kane op percussie. Samen brengen zij traditionele Songhaï muziek ten gehore met zowel akoestische als elektrische nummers.

Bandé-Gamboa

Deze groep bestaat uit muzikanten uit Guinee-Bissau en Kaapverdië en heeft klassieke liedjes uit beide landen opnieuw geïnterpreteerd. Het is een vreugdevolle ontmoeting tussen twee muziekstijlen: de pittige, door accordeons aangedreven funaná van Kaapverdië en de ritmes van de gumbé uit Guinee-Bissau.

Heb je een vraag?

Wil je graag afreizen naar Twente om het Afrika Festival Hertme te beleven, maar zit je met een prangende vraag? De redactie van het Afrika festival helpt u graag! Bekijk de veelgestelde vragen, of stuur een berichtje.

Etuk Ubong

Deze getalenteerde trompettist zal het festival afsluiten op zondag 3 juli. Met zijn 13-koppige band brengt hij dampende up-tempo afrobeat rechtsreeks uit Lagos. Hij speelde in Femi Kuti’s band Positive Force, die vaak optrad in de ‘New Afrika Shrine’ in Ikeja. Thuis in Lagos heeft hij zijn eigen podium gelanceerd, ‘The Truth Village’, waar hij drie avonden per week
optreedt. Het is het meest productieve podium in de Nigeriaanse hoofdstad sinds Fela Kuti’s Shrine.
Deze pakkende muziek belooft een energieke afsluiter te worden!

Orlando Julius overleden

Onlangs bereikte ons het verdrietige bericht dat op 15 april 2022 muzikant Orlando Julius is overleden. In 2016 speelde hij samen met The Heliocentrics op het podium in Hertme. De Nigeriaanse saxofonist speelde een grote rol in de ontwikkeling van Afrobeat en heeft een prachtig oeuvre achter gelaten.

Heb je nog een kaartje uit 2020? Die is nog steeds geldig!

Kijk voor meer informatie op de site van openluchttheater Hertme

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne