Activiteiten Kulturhus en Openluchttheater

Het Kulturhus Borne organiseert de komende weken diverse activiteiten, een paar activiteiten uitgelicht.

Maakdag festival in de Bibliotheek Borne

Creëer je eigen Maak Experience tijdens de 9e editie van het ‘Maker Festival Twente’. Naast een 4-daags festival in Roombeek Enschede toert het festival door Twente en doet op 28 mei Bibliotheek Borne aan.

Bezoek het Maakdag Festival en volg – in verschillende labs – digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten en ontdek nieuwe maakwerelden. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

Wat kun je allemaal DOEN op een Maakdag Festival?
Experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen avatar waarmee je kan dansen.

Maar er is meer! Verwonder en bekijk in het Kijk- en DoeLab ‘De Kreeft’, het elektro-mechanische fantasiedier van Tristan Kruithof die laat zien dat je ook creatief naar techniek en technologie kan kijken. Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Of ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt en praat met de experts in het KennisLab!
Datum: dinsdag 28 mei
Tijd: 15:00 – 18:00 uur
Locatie: Bibliotheek Borne
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Toegang: vrije inloop

Eindconcert De Optimist in Openluchttheater Hertme

Het muziekproject ‘Meer Muziek in de Klas’ van basisschool De Optimist wordt op donderdag 30 mei afgesloten met een eindconcert in het Openluchttheater in Hertme. De leerlingen van De Optimist werkten in maart, april en mei aan een muziekproject en dat wordt afgesloten met een swingende uitvoering van alle groepen.

De groepen 1 t/m 4 zullen van 17.45 tot 18.30 uur hun kunsten vertonen en van 18.45 tot 19.45 zijn de groepen 5 t/m 8 aan de beurt. Hopelijk komen er veel ouder(s)/verzorger(s), broertjes/zusjes, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. De kinderen zijn in ieder geval al zeer enthousiast!

BoekStartdag voor de allerkleinsten in de Bibliotheek Borne

Op zaterdag 1 juni organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dè gelegenheid om samen met je kleintje kennis te maken met de Bibliotheek. Kom op deze dag langs in de Bibliotheek Borne.

Kinderen kunnen tijdens de openingstijden van de bibliotheek gezellig langskomen om te kleuren en te spelen met leuke activiteiten rondom het verhaal ‘Kom uit die kraan!’
Bibliotheek Borne – zaterdag 1 juni – 10:00 – 12:30 uur – Gratis, vrije inloop.

Kijk voor meer informatie op de website van Kulturhus Borne

Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek Borne

Kijk hier voor meer informatie op de website van Openluchttheater Hertme

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne