Activiteiten Kulturhus Borne

Het Kulturhus Borne staat in januari weer bol van de activiteiten.

The Beggars Clan: Roadtrip through Ireland

In de avondvullende voorstelling ‘Roadtrip through Ireland’ op 14 januari in het Kulturhus wordt het publiek meegenomen op een roadtrip door het prachtige Ierse land.

Reisleidster Missey McGuide neemt de band en het publiek mee door het prachtige landschap en langs gedenkwaardige plaatsen. En uiteraard ontbreekt een bezoekje aan de pub niet. En het mooie is: het publiek mag zelf mee beslissen hoe de roadtrip zal verlopen! Hierdoor zal geen show hetzelfde zijn. De band staat hiermee voor een uitdaging en gaat die graag aan!

Datum: 14 januari
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Prijs: €15,00
Tickets via Kulturhus Borne


Klik & Tik cursus – Leren met de computer omgaan

In de cursus Klik & Tik leer je omgaan met de computer. Docent Erwin Oude Egbrink leert je de basis van het werken met de computer en internet. Steeds meer zaken worden geregeld via de computer.

Daarom is het handig dat je zelf weet hoe het allemaal werkt. Heb je nu nog niet zoveel kennis van het onderwerp, maar wil je het wel leren? Dan is de Klik & Tik cursus bij het Kulturhus voor jou zeer geschikt.

Datum: Start 16 januari – 6 lessen
Tijd: 14.30 uur
Prijs: Gratis
Aanmelden via de website of bij de receptie van Kulturhus Borne


BasisLab – Maak je Eigen Boekenlegger

Deze maand staat het BasisLab in het teken van Creatief met Ontwerpen!

Op dinsdag 17 januari tussen 15.00 en 16.30 uur maak je je eigen boekenlegger. De BasisLab-activiteiten vinden elke dinsdagmiddag plaats en zijn bedoeld voor iedereen. Er kunnen maximaal vier personen meedoen, dus schrijf je wel even in.

Datum: Dinsdag 17 januari
Tijd: 15.00 uur
Prijs: Gratis

Meer info op de website van Kulturhus Borne


Lunana: a Yak in the Classroom

Filmhuis Borne

De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen in zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst weer wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

De film, waarin de dorpelingen zichzelf spelen, is de eerste Bhutanese film ooit die voor een  Oscar werd genomineerd.

Datum: woensdag 18 januari
Tijd: 20.15 uur
Prijs: €9,50/€6,50

Tickets via Kulturhus Borne

Kijk voor meer informatie op de website van Kulturhus Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne