Activiteiten Kulturhus Borne

In mei zijn er weer een boel leuke dingen te beleven in het Kulturhus Borne.

Filmhuis Borne presenteert Triangle of Sadness

Filmhuis Borne presenteert de film ‘Triangle of sadness’. Deze satire over de opkomst en ondergang van de westerse beschaving won de Gouden Palm in Cannes.

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholistische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en een aantal overlevenden stranden op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Tickets via kulturhusborne.nl
Datum: woensdag 10 mei
Tijd: 20:15 uur
Entree: Regulier € 9,50 / FilmHuis Vriend € 6,50


Groene Ruilmarkt in Borne: ruil en deel je favoriete planten, stekjes en meer!

Stichting Plantenasiel Borne organiseert in samenwerking met Kulturhus een gezellige plantenmarkt. Tijdens de Groene Ruilmarkt kun je jouw favoriete planten, stekjes, bloemenzaadjes, oogst, eieren, noten, eigengemaakte jam, appelmoes of chutney ruilen of delen met anderen.

Naast de mogelijkheid om te ruilen en te delen, kan je ook verschillende lokale plantenliefhebbers ontmoeten. De markt staat op zaterdag 13 mei tussen 10:00 en 14:00 uur op het plein van Kulturhus Borne.

Datum: Zaterdag 13 mei
Tijd: 10:00-14:00
Entree: Gratis


Muziekcafé Borne presenteert: The DS Coverband

The DS band zorgt voor avond vol nostalgische hits in Muziekcafé Borne! Op zaterdag 13 mei staat The DS band op het podium in Muziekcafé Borne. De band bestaat uit zes muzikanten en een zangeres uit Deventer die jarenlang ervaring hebben opgedaan in verschillende bands. Het publiek kan genieten van een avondvullend Engelstalig repertoire met golden oldies, hits en evergreens uit de jaren 60, 70 en 80. Ook zijn er een aantal instrumentale nummers te horen. Voor hen staat plezier in het maken van muziek centraal.

Het Muziekcafé vindt plaats in de foyer van het Kulturhus, dat voor deze gelegenheid wordt omgebouwd tot een gezellig café met podium en dansvloer. Deze avond is gratis toegankelijk en biedt een gezellige sfeer om te dansen en te genieten van de muziek. De avond begint om 20:00 uur en duurt tot circa 23:30 uur in de foyer van Kulturhus Borne.

Datum: zaterdag 13 Mei
Tijd: 20:00 uur
Entree: Gratis


Henny Huisman: Het achterste van mijn tong

Tijdens ‘Het achterste van mijn tong’ vertelt Henny over zijn leven, zijn carrière en alle talloze collega’s. Een avond vol vrolijke anekdotes, grappige verhalen en hilarische herinneringen. Voor en met het publiek.

Als tv-presentator heeft Henny vele populaire programma’s gepresenteerd, waaronder de legendarische Soundmixshow en de Mini-playbackshow. Hierdoor is hij een bekend gezicht geworden voor meerdere generaties televisiekijkers.

Maar Henny’s carrière is niet beperkt gebleven tot de televisie. Hij heeft ook verschillende albums uitgebracht als zanger en heeft zelfs een eigen platenmaatschappij opgericht. Daarnaast is hij ook actief als schrijver van boeken en columns. Ondanks zijn lange en succesvolle carrière, blijft Henny nog steeds vernieuwen.

Datum: Donderdag 22 mei
Tijd: 20:00 uur
Prijs: € 18,50

Kijk voor meer informatie op de website van Kulturhus Borne

Volg het nieuws uit Borne