Activiteiten Kulturhus 14 en 15 oktober

In het Kulturhus Borne worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Komend weekend staat in het teken van eten en muziek.

Meat en Eat op zaterdag 14 oktober

Kulturhus Borne organiseert op zaterdag 14 oktober i.s.m. Vluchtelingenwerk ‘Eat & Meet’. Lekker proeven van elkaars cultuur. Borne ontmoet nieuwe noabers afkomstig uit diverse landen, onder het genot van zelfgemaakt hapjes.De manier om elkaar te leren kennen.

Dit gaat samen met het thema van de Kinderboekenweek : “Bij mij thuis”. Evenementen die speciaal in het teken van het maatschappelijke thema inclusie zijn georganiseerd.

Van 12.00-14.00 uur zullen in de foyer van het Kulturhus diverse ‘landen’ een sfeervol aangeklede tafel bemensen, waar mogelijk in eigen klederdracht, waar authentieke, homemade hapjes -fingerfood- verkrijgbaar zijn. Heerlijke hapjes, zoet en hartig! Denk hierbij aan Turks (Errol), Palestijns (Muad), Nigeriaans (Joy), Syrisch (Robant), Arabisch (Isebel), Iraans, Oegoers. Met live muziek!

Eetmuntjes kunnen voor €2,- worden afgehaald aan de bar. Ieder hapje is één eetmuntje.
Betaling is alleen mogelijk met pin, het Kulturhus is alweer enige tijd cashless.

Een Nostalgische Middag op zondag 15 oktober

Na de geslaagde Indische middag ‘Van Indorock tot Nederpop’ en de Hollandse middag ‘Hollandse POT-pourri’ in het Bornse kulturhus, maakt gastheer Toon Faulhaber deze middag met zijn muzikale vrienden muziek uit de Jukebox periode. Met Twente tegen de Duitse grens aan begint de middag met Duits repertoire van onder anderen Freddy Quinn en Gerhard Wendland. De vertolkers hiervan zijn Jos Hansté (zang), Rob Koppenberg (accordeon) en Toon Faulhaber (gitaar).

Een greep uit bekende Nederlandse liedjes wordt gezongen door Corine Leferink, onder begeleiding van Toon Lansink (accordeon en piano) en Toon Faulhaber (gitaar). Zij brengt liedjes ten gehore van onder anderen Willeke Alberti en Conny van den Bos.

Last, but zeker not least wordt u getrakteerd op muziek van de King of Rock: Elvis Presley.
Deze muziek zal u worden gepresenteerd door David Njoo, de bij velen van u welbekende Asian Elvis.

Tijdens deze middag verzorgen Pel Kotkamp en Willem Schreurs, namens het Poparchief Twente, in de foyer een tentoonstelling over de Twentse popgeschiedenis. Velen zullen hieraan goede herinneringen hebben en zichzelf hierin herkennen.

Na afloop van het muzikale deel van het programma staat er voor u een ‘diner’ klaar, bestaande uit bij de jukebox tijd passende gerechten.

Aanvang: 14.00 uur
Entreeprijs €24,50

Kijk voor meer informatie op de website van Kulturhus Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne