Aanbod zonnepanelen voor bewoners de Bornsche Maten

Succesvolle aanpak in Wensink Zuid krijgt in de Bornsche Maten een vervolg.

In De Veste werd dinsdag 15 september een presentatie gehouden van het aanbod van Anzon uit Hengelo voor de bewoners: Anzon zorgt voor een scherpe korting bij de aanschaf van zonnepanelen. Deze aanbieder verzorgde eerder ook in Wensink Zuid een (collectiviteits)korting. De aanpak in Wensink Zuid is een succes en krijgt nu in de Bornsche Maten een vervolg.

Keuze voor Anzon

Duurzaamheidsspecialist Rinne Oost was gastheer tijdens de informatieavond, samen met inkoper Dave Poort en initiatiefneemster Esther Tijhuis vormen zij het team dat deze actie voor de wijk heeft geregeld.

Meerdere installateurs van zonnestroominstallaties kregen van hen de kans om een collectiviteitskorting voor de Bornsche Maten neer te leggen. Er werd een prijs gevraagd voor drie scenario’s, gebaseerd op een ‘normaal’ hellend dak, met 8, 12 of 16 zonnepanelen. Er is uiteindelijk voor Anzon uit Hengelo gekozen: ze geven iedere bewoner van de Bornsche Maten 10% korting, ongeacht het aantal collectieve deelnemers. De aanbieding van Anzon is terug te vinden via https://www.zonnecollectief-bornschematen.nl/

Anzon was ook de aanbieder die eerder in Wensink-Zuid het voordeel kreeg, maar het team verzekerde de aanwezigen dat het proces in de Bornsche Maten helemaal opnieuw is uitgevoerd. Het team is voor de keuze van Anzon niet over een nacht ijs gegaan. Men heeft ondermeer een enquête verspreid onder de deelnemers van het zonnecollectief Wensink-Zuid, om na te gaan of Anzon de verwachtingen daar heeft waargemaakt.

Geïnteresseerden kunnen donderdag, 25 september, wederom de presentatie bijwonen vanaf 19:30 in De Veste of direct intekenen via https://www.zonnecollectief-bornschematen.nl/