15 februari Voorleeswedstrijd Borne

Wie wordt de voorleeskampioen van de gemeente Borne in 2023?!

De bibliotheek Borne organiseert op woensdagmiddag 15 februari 2023 in de theaterzaal van het Kulturhus de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Van 15.00 uur tot 17.00 uur strijden negen kandidaten om de titel “Beste Voorlezer van de gemeente Borne 2023”.

In actie komen Jaimy ter Beek (RKBS Flora), Jasmijn Frankhuisen (de Wheele), Tess Bolscher (‘t Oldhof), Sophie Kortenschijl (St. Aegidius), JuliĆ«tte Hilderink (St. Stephanus), Thijs van der Waaij (De Optimist), Myrthe ten Doeschot (De Vonder), Mare Bouwers (Beekpark) en Tess Rippert (Jan Ligthart). Alle voorleeskampioenen zijn afkomstig uit groep 8 en zij lezen een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Nadat de voorrondes op de verschillende scholen afgelopen najaar zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen om voorleeskampioen van de gemeente Borne te worden. De meeste leerlingen vinden het bijzonder spannend en zij zullen worden aangemoedigd door enthousiaste klasgenootjes vergezeld met uitbundige spandoeken en door hun ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Sylvia Schrijver (Bruna), Hans van Rheenen (Borne Boeit) en Harmke Willems (Bibliotheek). De presentatie is in handen van coƶrdinator Jeugd & Onderwijs Ina van der Beek. Leerlingen van de muziekschool, zorgen onder leiding van muziekdocent Suzanne van Berkum, voor gezellige muzikale intermezzo’s.

In dezelfde periode worden overal in de provincie Overijssel soortgelijke voorleeswedstrijden gehouden. Door het enthousiasme van de scholen en bibliotheken is er ook dit jaar weer een recordaantal deelnemers. Maar liefst 412 schoolkampioenen uit heel Overijssel strijden om de eer om uiteindelijk de Voorleeskampioen van Nederland in 2023 te worden.

De boeken waaruit de deelnemers voorlezen zijn heel divers, van grappig tot spannend. Zo leest Thijs bijvoorbeeld voor uit ‘Koning Snert’ van Tosca Menten, Mare uit ‘De ergste ouders van de wereld’ van David Walliams en Jasmijn uit een boek van Sanne Rooseboom genaamd ‘Het ministerie van Oplossingen’.

Wie er wint? Dat zullen we woensdagmiddag rond de klok van 17.00 uur weten. Spannend wordt het in ieder geval! De winnaar gaat door naar de volgende ronde, de regionale finale. Deze wordt gehouden op vrijdagavond 10 maart 2023 in Tubbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van Kulturhus Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne